"Det var inte hundra tusen gröna änder som fattades mig" av Ingela Ihrman


Det var inte hundra tusen gröna änder som fattades mig

image2

Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet 1
image3

Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet 2
image4

Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet 5
image5

Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet 4
image6

Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet 7
image7

Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet 6
image8

Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet 3
Den animerade filmen "Det var inte hundra tusen gröna änder som fattades mig" handlar om en liten dam och hennes relationer till vissa fåglar. Hon sitter inne och har tråkigt med ett glas mjölk och en sirapslimpa från Skogaholms bageri framför sig på bordet. Det regnar, men hon går ut i alla fall och kastar bröd i vattnet. Hundra tusen gröna änder kommer för att äta av brödet, men det var inte dem hon ville ha. Verkligen inte. Filmen är gjord i cut-out teknik och den lilla damen är ursprungligen hämtad från en reproduktion av en 1300-tals målning.

 

Teckningsserien "Upprepade försök att påkalla svanens uppmärksamhet" är en fristående fortsättning på den animerade filmen. Här blåser (eller kansek suger) den lilla damen luft genom olika instrument för att försöka imponera på svanen och locka den till sig. Hon är inte särskilt skicklig, det låter inte bra och huruvida svanen kommer till henne eller inte får vi aldrig veta.

Kommentarer
Postat av: Anna E

Gillar både filmen och bilderna jättemycket! Älskar cyklopbilden och säckpipebilden. Det är väldigt fint på sista fotot när ljuset lyser in från fönstret genom teckningen. Jag tycker om symboliken (den som jag läser in?) också. Kul att man kunde se det hela här när man inte kan vara på plats. Hoppas invigningen och festen blir bra och grattis till öppnandet!
Kram

2008-03-29 @ 15:59:20
Postat av: Kristoffer

Jag tyckte om det här.

2008-11-24 @ 03:37:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0